Hap-hap, Halep-hap, așa se văd optimile! Filmul celor 57 de minute de război total între Simona Halep și Andrea Petkovic care au decis totul, pus pe coloana sonoră a unui dialog din tribune mai intens ca la derby-ul care a umplut, în premieră, Chatrier-ul. Corespondență de la Paris

Hap-hap, Halep-hap, așa se văd optimile! Filmul celor 57 de minute de război total între  Simona Halep și Andrea Petkovic care au decis totul, pus pe coloana sonoră a unui dialog din tribune mai intens ca la derby-ul care a umplut, în premieră, Chatrier-ul. Corespondență de la Paris
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Organizatorii turneului de la Roland Garros au luat o decizie surprinzătoare: au trimis-o pe Simona Halep să joace pe nou-inauguratul Teren 18, meciul din șaisprezecimi cu Andrea Petkovic. A ieșit însă un super-spectacol, cu două tabere de fani pătimași, un prim set intens și o calificare în optimi ideală pentru Halep.

Petkovic se confundă ușor între copiii de mingi. Echipamentul ei Adidas are exact aceleași culori. De altfel, nu este o coincidență. Producătorul german marchează în 2018 intrarea pe scena French Open-ului, acolo unde împarte acum peisajul cu Lacoste, care în continuare îi îmbracă pe arbitri.

Simona ajunge prima la linia de fund a terenului. Începe meciul din jumătatea pe care domină și tribuna, acolo unde se află și grupul de timișoreni descoperiți de ProSport pe Terenul 18 încă de la primul schimb de mingi al zilei. A ales să primească.


Foto: Cezara Paraschiv

Ă‚sta a fost doar începutul.

Soarele arde. Poate și de aceea (sic!) Andrea Petkovic spune ou-uf! după fiecare lovitură. Desigur, este doar o impresie. Dar primul game e lung de tot. După cinci minute, dreapta Simonei s-a încălzit și o forțează pe Andrea să recurgă la artificii – mingi ca baloanele. Iar Simona nu iartă. Are minge de break. Petkovic se burzuluiește. Și reușește să încheie următoarele două puncte din maxim trei lovituri. Cu lung de linie, o dată la fiecare tușă laterală. Uralele vin din spatele locurilor rezervate jurnaliștilor. Acolo e tabăra Andreei. De suporteri, nu oamenii din echipă. Sunt fete tinere, care remarcă imediat faptul că ziariștii români tresar, se întorc puțin din trunchi, pentru a le vedea. După nouă minute, este Petkovic cea care reușește să se impună, după a șasea minge de game. Simona a avut o minge de break, care i-a făcut pe cei din galeria ei să cânte. Este de-abia primul game și 1-0 pentru Petkovic.

Pet-ko! Pet-Ko! Se aude galeria germancei, după un atac eficient la plasă, câștigător. Te întrebi câte grade Celsius sunt în termometru, pentru că soarele, care bate din față, îți încinge laptopul. Ar fi 24, spune o măsurătoare, dar se simt ca 30. La fel de hot și situația în care se află Simona. Primul serviciu nu intră, pe mingea a doua Petkovic câștigă 3 din 3, iar Simona rămâne, cu un singur punct câștigat, la 0-2. După primele 12 minute din meci.

Re-break-ul vine tot la 15, în contul Simonei. Petkovic are nevoie să termine repede punctul, atacă, iar dacă o prinde pe contre-pied pe Simona, face spectacol. E 30-30 și Simona prinde ritmul într-un schimb lung și pune km/h în plus pe rever. Obține minge de game și de aici închide rapid, punând la rândul ei pe tabelă două game-uri consecutive.

De jur împrejur, sunt zeci de șepci cu logo-ul turneului. Și hanoracele groase au ajuns pe cap, în loc de șapcă. În aceste condiții, Simona trebuie să alerge. Petkovic pune scurtă. Și scoate sufletul din Simona. Halep are probleme și la retur – lovește înghesuit, apărând parcă mai întâi corpul – moment speculat cu atac brutal de fosta membră Top 10, căzută acum în afara primei sute. Pe rever, Petkovic găsește deocamdată breșe. Se duce în față la 3-2.

Au trecut 24 de minute, și grupurile de suporteri care își anunță prezența scandând, s-au înmulțit. Parcă este un dialog purtat în sistem stereo. Sau all-surrounded.


Foto: Cezara Paraschiv

Sonor, este un dialog intens în tribună și pe teren. Petkovic ou-uf-ăie și pufăie, Simona scoate câte un aaa-rh după fiecare lovitură. Dar, dacă ai fost la Roland Garros și ți-ai făcut încălzirea pe Chatrier, la meciul Șarapovei, urechile percep doar o mângâiere.

3-3. Mai strâns decât în meciul cel mai tare de pe Central – Șarapova vs Pliskova cea bună, ori decât în derby-ul zilei, primul meci de la această ediție care a umplut cu adevărat Chatrier-ul, dintre Nadal și Gasquet – un meci care, de altfel, este cap de afiș în Le Quotidien, dar care s-a terminat cu o măciucă trimisă repetat de iberic în capul francezului – 6-3, 6-2, 6-2.

30 de minute. O poză pe care mulți și-ar fi dorit să o fi prins.

Simona Halep atacă, intră în teren, dar dreapta ei trece și de linia de fund a terenului, nu doar de Petkovic. Numărului unu mondial nu îi vine să creadă. Încremenește pentru câteva secunde în loc. Un minut mai târziu, este chemată la plasă de Petkovic și ratează un forehand similar, tot în lung de linie, de această dată însă din plin fuleu. Petkovic schimbă la 4-3. Apare un steag al Germaniei la baseline-ul din stânga arbitrului. Acum, nemții domină fondul sonor.

La 40 de minute de la startul partidei, Si-mo-na!  este refrenul care se aude pe un Teren 18 plin-ochi. Simona a reușit al doilea ei break și servește, la 5-4, pentru manșa întâi. Fanii nu au timp să își tragă sufletul. Simona da. La reluare, atacă la plasă. Din prima. Iar un fan strigă, clar: hai, cu inima! Este acoperit de nemți.


Foto: Cezara Paraschiv

La 30-30, nu mai este dialog între fani, ci zarvă. Urmează un punct aspru: Simona pune mai mulți decibeli, defensiva e totală, dar purtată de pe linia de fund. Ambele jucătoare își torsionează genunchii. Petkovic este aproape să pună fundul pe teren, semănând cu Jankovic, Halep este mai compactă în poziția joacă, ca Ivanovic sau Radwanska. Și este rebeak. Pe-tko este din nou hit pe Terenul 18.

Petkovic are momente de entuziasm. Și entuziasmează tribuna. Dar Simona este mai calculată și, la borna 50 pe cronometrul de joc, servește din nou pentru primul set. Acum, ca să ajungi din centrul de presă, aflat în interiorul arenei Philippe Chatrier, până pe Terenul 18, pierzi 23 de minute, luând-o prin mulțime, pe lângă Lenglen! Pe ceas. Iar jurnaliștii întârziați nu mai au locuri. Este full și în zona media.

Atmosfera bate aici meciul Nadal – Gasquet. Însă este și luptă pe teren, luptă serioasă.

Simona ajunge la minge de set cu mult noroc. Banda fileului decide soarta mingii ei și o prăvălește la doi centimetri în terenul lui Petkovic. Dar nu e finalul. Andrea pare supărată și se răzbună atacând. De-uce!

55 de minute. Doi centimetri să fi lipsit? Se duce și a doua minge de set a Simonei. Dar vine rapid a treia, pe care Simona o câștigă cu un punct superb, un adevărat rezumat al partidei, acum, când au trecut 57 de minute.

Filmul – e greu să îl scrii, darămite să îl produci pe teren. Iată-l: Petkovic servește. Are prima șansă, urcă la plasă. Simona se încovoaie și recuperează, ca un ogar de vânătoare. Petkovic dă cât de tare poate, dar nu e suficient și, ușor nehotărâtă, revine la linia de fund. Simona a scăpat și vine în față. Nu închide din prima, dar Petkovic nu are aceeași rezistență ca Simona. Vrea un lob, dar mingea este doar puțin peste nivelul umărului Simonei. Și românca închide setul, cu 7-5.

Au trecut 57 de minute, sub soare arid, iar Simona este, probabil, la jumătatea drumului.

Angajații de la Roland Garros vin pe zgură pentru a reface terenul. Este un entuziasm sincer în primele rânduri. Toată lumea speră că aceștia vor împrăștia puțină apă și către tribună. Aici nu se pune muzică la schimbul de terenuri. Nici măcar între seturi. Dar nimeni nu are puterea să mai cânte sau să strige. Și fanii au nevoie de pauză.

Ora de joc se împlinește în timpul pauzei. Corect, am spune.

O oră și trei minute. Atenția tuturor pare puțin înmuiată. Dar Halep are break. Și este și break pe teren – jucătoarele merg și iau loc pe scaun. Petkovic face mișcări de stretching ale genunchiului. Își ia în mâini genunchiul și așteaptă. Galeria își reia numărul. Se aude mai întâi numele lui Petkovic. Intervin românii și, fair-play, fanii germani se opresc.

Simona așteaptă. Andrea așteaptă. Tribuna face valuri mexicane. Fizioterapeuta se lasă așteptată, dar vine.

Pregătește prosopul și o pune jos pe Andrea. Munca ei continuă, în timp ce Simona iese pentru a ține brațul încălzit, exersând serviciul. Copiii de mingi îi preiau mingile și fac un joc de ștafetă amuzant. Sunt doar ei și Simona pe teren.

Minutele trec. Petkovic este gata să reia meciul doar la 1:13 de la strat. Adică după zece minute de pauză. Petkovic are acum genunchiul drept serios bandajat. Nu și-ar fi dorit să asorteze un astfel de accesoriu benzii albe a rochiței, care face tranziția între cărămiziul ales de Adidas și bleumarin-ul contrastant. Dar Simona nu are nevoie decât de două minute pentru a face 2-0.


Soluțiile au dispărut pentru Andrea. Pierde încă un break, atacurile ei la plasă fiind acum ca blufurile. Simona e, la 7-5 și 3-0, la trei game-uri distanță de faza optimilor de finală. Simona aleargă acum singură spre finiș.Tribuna a înțeles și aplaudă, însă păstrează decența. Hop-ul a trecut.

Adie vântul. Și asta ajută să te bucuri de ultimele game-uri ale meciului, când totul este deja decis. Primele 57 de minute, încheiate cu 7-5 pentru Simona, au decis totul. Până la un 6-0 curat în manșa a doua și borna de 1 oră și 28 de minute de joc.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit datoriile
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit datoriile
Adrian Mihalcea a semnat: ”Nimeni nu o să mă dea afară”
Adrian Mihalcea a semnat: ”Nimeni nu o să mă dea afară”
Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ
Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Boala CRUNTĂ cu care se luptă Anca Serea de ani buni: „Deseori, mi-e foarte rău și chem salvarea…”
Boala CRUNTĂ cu care se luptă Anca Serea de ani buni: „Deseori, mi-e foarte rău și chem salvarea…”
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau mai târziu?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau mai târziu?
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi apere fiicele vitrege
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi apere fiicele vitrege
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte…
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Cum ne ajută zimbrii în lupta cu CO2. O turmă de 170 de capete, introdusă recent în România, schimbă calculele ecologiștilor
Cum ne ajută zimbrii în lupta cu CO2. O turmă de 170 de capete, introdusă recent în România, schimbă calculele…
Formula 1: Ceasurile lui Michael Schumacher, vândute cu aproximativ 4 milioane de euro
Formula 1: Ceasurile lui Michael Schumacher, vândute cu aproximativ 4 milioane de euro
Când este permisa traversarea deși nu exista trecere de pietoni?
Când este permisa traversarea deși nu exista trecere de pietoni?
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
×